18000 steg i Tokyo

Vi beger oss av mot Tsukiji fiskmarknad vid 11-tiden efter vår första japanska frukost bestående av bland annat fisk och miso-soppa. På vägen dit ser vi en kvinna med barnvagn som passerar oss. Plötsligt ser jag att det sitter en hund i vagnen! 😉 Lite senare passerar en skolklass med 7-åringar. Alla är klädda i små vita hattar och vita dräkter. Det doftar gott överallt till skillnad från många andra storstäder. Men sen plötsligt slår fiskdoften till. Vi förstår att vi är framme. Det är nu efter kl 10 som  allmänheten får komma in på marknaden och överallt kör folk hejvilt med truckar och vita frigolitboxar spolas rena med vatten. I små sällskap får man försiktigt gå runt och titta på alla fiskar och skaldjur i de olika stånden. Några gator bredvid marknaden myllrar det av folk som vill äta sashimi och annat färskt direkt från havet. Vi har läst om en restaurang som man på TripAdvisor rekommenderar och vi har tur som får ett bord direkt. Vi beställer varsin skål med färsk fisk med ris och det är faktiskt deras omelett som jag fastnar mest för. Därefter går vi en sväng och ser plötsligt en skylt mot en stor park. Parken är prydlig och det är trevligt att strosa runt och titta på alla träd som vi inte är vana vid att se hemma. Det finns också smala passager där man förr fångade ankor.

Det är varmt men det finns små dryckesfontäner där man kan dricka vatten ur. På många ställen i Japan kan man dricka vattnet men jag tycker det är svårt att inte känna bismaken av klor. Vi går förbi ett te-hus i parken där några geishor sitter och blickar ut över parkens sjö. Just nu i juni blommor irisen men annars är parken mest grön. I ena delen av parken kan man ta vattenbuss längs med floden och vi bestämmer oss för att ta båten mot Aquapark där de har ett spelcenter. Väl dit åker vi under den kända stora bron Rainbow bridge och när vi kommer fram går vi in på Joypark polis. Johan testar ett VR-spel där man springer runt i grupp och dödar zombies. Själv går jag runt och tittar på alla spelmaskinerna där man kan spela eller vinna märkliga små nallar. Musiken är som i ett TV-spel och det är rätt intensivt att vara i en miljö där de även har karuseller inomhus. Sedan testar vi en av fotoautomaterna och det är hysteriskt roligt. Man får färglägga sina bilder med text och makeup och vi ser ut som två seriefigurer med stora ögon och rosa kinder.

Därefter spanar i in utsikten över Tokyos flod med varsin glass och bestämmer oss för att ta en kaffe på ett café med Hello Kitty-tema. Sen ser vi bio (Beauty and the beast) och äter lite japanska snacks med läsk till. Slutligen tar vi tunnelbana hem till hotellet och äter goda ramen-nudlar på ett lokalt hak. Man beställer i en maskin och allt är på japanska så vi får fråga oss fram. På natten vaknar jag kl 02.00 och är klarvaken. Vi ska dock upp vid 5-tiden för att ta flyget till Okinawa. Man skulle ju kunna tro att 18000 steg i Tokyo gör en trött, men icke. Det är nog jetlag och alla nya intryck som håller mig vaken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.