Drömmen om paradiset Bora bora

Handen upp alla som någon gång har drömt om att resa till Bora bora i Söderhavet?! Jag har själv drömt om att åka hit i tio års tid men trodde det var alldeles för dyrt och för krångligt. När jag väl fick chansen att åka till Nya Zeeland och jag läst på lite så kändes det dock inte så omöjligt.

Transport

Jag flög till Auckland ifrån Arlanda vilket i sig själv var ganska billigt. Därefter kunde jag köpa enkelbiljetter till Franska Polynesiens öar. Flyget med Air Tahiti från Bora bora går från huvudön Tahiti. När man har landat på Bora bora så ingår en gratis färja till huvudön. På huvudön kan man bo relativt billigt och ta minibuss och taxi. Men det är inte här man vill vara om man drömmer om Bora boras paradisstränder. Då ska man istället ut till småöarna runt omkring huvudön. Lyxhotellen har egna båtar som kan hämta en på huvudön i Vaitape. Detta blir mycket billigare än om de ska hämta en direkt från flygplatsen vilket de såklart inte annonserar om.

Mat

På huvudön i Vaitape kan man bunkra upp med matvaror i den stora supermarketen. Detta blir extremt mycket billigare än att köpa maten som erbjuds på hotellen. Här finns allt du behöver. Baguetter, fransk ost, chips, nudlar, solkräm och myggspray. Jämfört med Sverige är det dyrt men helt klart det bästa alternativet. Maten på hotellen är okej men inte det bästa jag har ätit så känns mer värt med egen och billigare mat. Frukost på hotellen kan dock vara värt. Kolla t.ex. om de har halvpension.

Boende

Kostnaden för att bo på hotell i Bora bora är extremt dyr men har du tur blir du uppgraderad till ett bättre rum. Jämför hotellens egna sidor med Agoda, Booking etc. Det bästa boendet av de jag testade tyckte jag var Le Meridien. Men kan såklart vara värt att ha några dagar på ett billigt hotell för att jämna ut kostnaden.

Utflykter

Jag tyckte snorklingen var så pass bra på hotellen Le Meridien och Conrad så kände inte för någon utflykt plus att de var i dyraste laget.

Var det värt att åka hit? Svar JA! Vill jag åka hit igen? Svar Nej. Finns många andra fina ställen med bättre priser. Men väldigt tacksam att jag fått se ön.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.