Moorea, paradisön i Söderhavet

Har du hört talas om den vackra söderhavsön Moorea? Ön ligger 45 minuters båtresa från Tahiti som ligger i Franska Polynesien. Det finns många olika boenden i olika prisklasser. Vill man ha självhushåll så rekommenderar jag Moorea sunset beach. Lägenheterna är moderna och ligger vid en vacker strand. Från stranden kan man hyra kajak och paddla till en sandbank där man kan se revhajar och rockor. Vill man ha lyx så rekommenderar jag Hilton med sina vackra vattenvillor där man kan snorkla och glida runt på stand up paddle precis utanför dörren.
Ta sig runt? Det går faktiskt bussar på ön, dock ganska sällan men mycket billigare än taxi. Allt är väldigt dyrt i Franska Polynesien så om man vill komma billigare undan bör man handla på supermarket och laga egen mat. Tips! Gör egna crepes med färsk banan och nutella!

Är du på nordvästra sidan av ön så missa inte den ljuvliga vaniljglassen från den lokala glassbutiken gjord med Tahitisk vanilj.

Omgivningen med lagunen är väldigt vacker och gör resan hit värd. Men glöm inte myggspray och gå inte under palmer fyllda med kokosnötter. Väckarklocka behövs inte, väckning var dag sköter de vilda tupparna.

Ä

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.