Smakupplevelse utöver det vanliga på Daniel Berlins restaurang

Platserna inför vårens bordssläpp skulle släppas kl 9.00 en söndag i höstas. Jag hade satt klockan och var beredd på bokningen. Det tog någon minut innan jag hade fyllt i allt och när jag skulle bekräfta var bordet borta. Besvikelsen var total… men 10 minuter senare släpptes några platser till och vi fick bord! Vilken lycka! Sen var det plötsligt april och fåglarna kvittrade, vårblommorna hade slagit ut och färden till Skåne Tranås kunde börja. Vi hade bokat boende på STF vandrarhem och lyckades ta oss kollektivt dit. Fem timmar tog resan från Småland! Det galna var att vi till och med fick åka uppåt landet för att byta tåg, men vad gör man inte för att uppleva en av Sveriges bästa restauranger? Resan gick bra trots att det blev konstigt med alla zoner man skulle färdas genom och det kändes lite jobbigt när man vill göra rätt för sig men Skånetrafikens  maskin inte hänger med riktigt i verkligheten och jojokortet bara kan hantera en resa i taget. Man vill färdas från punkt A till B och köper en resa utifrån detta. I verkligheten åker man runt halva Skåne som en pingisboll. Stressigt värre för nerverna när det inte går att göra rätt. Tur att de hade världens godaste chokladbutik när man kom fram. Stället heter Österlenchoklad och gör världens godaste praliner. Ett måste när man har vägarna förbi. Lyckades faktiskt hålla oss från att äta någon choklad innan kvällsmaten.

Restaurangen Daniel Berlin ligger bara ett stenkast ifrån vandrarhemmet i Skåne Tranås så det var smidigt att ta sig dit till fots. Väl framme möttes vi av en välkomnande Daniel Berlin i egen hög person. Personalen följde oss till vårt bord och vi fick beställa vilket vinpaket som vi önskade. Därefter kom det in världens godaste champagne med kanapéer. Restaurangen var liten och mysig med fårskinnsplädar. Därefter fick man flytta sig till middagssalen och då gick man förbi köket där all personal hälsade en välkommen. Maten och servicen höll hög klass och det var en spännande upplevelse, jag gillade det mesta. I slutet av kvällen fick vi gå till ett växthus där vi fick kaffe och efterrätt. Hög mysfaktor! Godaste rätterna överlag var nog gösen, torsken och den jästa pannkakan.

Dagen efter åt vi en god skånsk frukost på vandrarhemmet ihop med andra som också hade besökt restaurangen dagen innan. En härlig upplevelse helt enkelt!

Handdykt blåmussla från Grebbestad

God kräftstjärt med valnötssås.

Vinlistan här stämde ungefär. Vi drack t.ex. ett jättegott vin från Kalifornien, något med ”7” som ej är med på listan. Rieslingvinet här på listan var dock inget i min smak då jag ej gillar söta viner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.