På en brygga i Bocas del Toro

Vi åkte buss från David till Bocas del Toro. Vägen dit kringlade sig som en berg och dalbana och man var rätt slut efter resan som avslutades med 2 båttaxis till vår ö Isla bastimentos. Vi checkade in på ett hostel som heter Bubbas house som låg på en brygga och vi hängde i deras hängmattor. Det var en liten kille som drog upp några fiskar med en lina och en krok. Kanske fick vi dem till kvällsmat. Jag kan inte direkt medge att jag gillade Bocas pga dess träsk-känsla och skräp överallt (likt hela Panama så saknas kunskap om återvinning samt att det är dyrt att transportera bort sopor vilket gör att det bränns upp en hel del eller bara slängs ut på gatan eller i havet) men dagen efter åkte vi ut till en underbar plats som kallades cayo zapatillas (finns även sköldpaddor under vissa perioder). Där badade vi och snorklade och jag fick hjälp att öppna en kokosnöt.  På vägen dit såg vi många sjöstjärnor och några delfiner och en mantaray. Vi åt god hummer på Alfonso och på kvällen fick jag fick tag på lite varma m&m för att stilla chokladsuget. Dagen därpå ösregnade det och vi fick byta rum då det forsade in vatten. De odlade kryddor i en gammal kanot på bryggan vilket var coolt.

Ägarna var jättetrevliga och vi åt goda pannkakor och träffade folk från olika delar av världen. De dök utanför och samlade in skräp i en båt.

En annan smart sak var att de skrev upp allt man köpte i en app som heter shopkeep. Man slapp alltså onödiga kvitton och slutfakturan mailades istället till en för att spara på miljön.DSC00882DSC00924DSC00971DSC01000DSC01009DSC01010DSC01024DSC01032DSC01034

IMG_5104

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.